Hírek a szumóvilágból   2003. december
Vissza a Címlapra   A régebbi hírek indexe

Takanohana ojakata elvesztette a pert  2003-12-07

A tokiói kerületi bíróság úgy döntött, hogy a bizonyítékok elégtelensége miatt nem indítja meg azt a pert, amelynek keresetét rágalmazás és becsületsértés miatt Takanohana ojakata nyújtotta be a Shukan Weekly Post című újság ellen.

Takanohana azért perelte be a kiadót, mert az újság 2000 októberében azt írta, hogy az ojakata 10 millió jent veszített különféle tőzsdei akciók során. Az ügyről a tokiói ügyészség már megállapította, hogy szükség lenne egyértelmű és megdönthetetlen bizonyítékokra, de Takanohana ragaszkodott hozzá, hogy a bíróság is vizsgálja meg.

Takamisakari újra edz  2003-12-04

Takamisakari úgy döntött, hogy lemond a reklám-szereplésekről és inkább a szumóra koncentrál. Több mint harminc felkérése van jelenleg, de Azumazeki ojakata úgy határozott, hogy jobb lenne, ha visszautasítaná ezeket. Takamisakari rövid időn belül már három reklámfilmet forgatott és rengeteg plakáton is szerepel. "Bár a Kyokai részéről nagy nyomás nehezedik rám, hogy engedélyezzem ezeket a forgatásokat, másfelől ott van a rengeteg feladat, ami Takamisakari előtt áll." - jelentette ki Azumazeki. Takamisakari pocsék, komuszubi rangban elért 5-10-s tornát tudhat a háta mögött, részben az Asashóryúval folytatott edzőmérkőzésen szerzett sérülése miatt.