Akebono keményen készül Sapp ellen
2003. november 21.

Vissza a Cikkek indexhez

Ezen a meleg szerdai napon a Kawasaki melletti nagy Gold's Gymet talán eddig még nem látott mennyiségű újságíró lepte el, ugyanis a híres szumó-harcos, Akebono bemutató edzést tartott Steve Kalakoda edző és két bokszoló, Great Kusatsu és Stefan Gamlin segítségével. [A & PTM]
 
 
 
 
Stefan Gamlin elárulta, hogy Akebono nagy fegyvere a hatalmas erejű balhorga lehet, amivel meglepetést fog okozni a nézőknek december 31-én, amikor Bob Sap ellen lép majd ringbe.

"Akebono ütései rendkívül gyorsak és erősek, főleg ha tekintetbe vesszük, hogy még csak kilenc napja kezdte el az ilyen típusú edzéseket."

Steve Kalakodától egyébként nem áll távol a K-1. Egy éve a barátságosabb Dél-Afrikában Kalakoda menedzser-edzője volt Mike Bernardonak, jelenleg pedig Jan "The Giant" Nortjeval dolgozik.

Kalakoda a következőképpen látja Akebono felkészülését: "Az összes harcos közül, akikkel eddig dolgoztam, Akebono a legerősebb. Igaz még nem üt tökéletesen, de majd ha megfelelő lesz, akkor ő lesz a K-1 legnagyobb pusztítója.”

A balhorgaival lehet majd a legjobb?

"Igen" – jön a válasz, majd elmosolyodik az edző. - "Kezdetben Akebono úgy gondolta, hogy a jobb kezével nagyobbat képes ütni, de a felkészülésünk alatt ahogyan egyre inkább több hangsúlyt fektettünk a bal kézre, rájöttünk, hogy mára a balhorog vált a legnagyobb fegyverévé. Úgy hiszem, hogy képes még több munkát fordítani a testére és az ütései súlyára. Tudom, hogy még sokat kell dolgoznunk azért, hogy le tudjuk győzni Sapot, de személy szerint úgy gondolom, hogy mire eljön a küzdelem éjszakája, Akebono legjobb fegyvere a jobbfelütés lesz."
 
Minden nap tart edzéseket?

Majdnem minden nap... Szerdánként és vasárnaponként nincs edzésem.

El tudná mesélni egy edzés-napját?

Korán reggel futással és súlyzózással kezdek, aztán délután jöhet a zsákolás és némi sparring.

Hogy érzi magát egy ilyen edzésnap végén?

Nos, sokkal könnyebbnek érzem magam [Akebono több, mint 10 kilogrammot fogyott az elmúlt hetekben, súlya most nem több 200 kilogrammnál, s edzője reményei szerint a meccsre eléri a 180 kilót - PTM].

Mi jelenti az Ön számára az edzés legnagyobb nehézségeit?

A szumóban, az ellenfél kiszorítása a cél. Sok olyan izomcsoport van, melyet ehhez nem vesz igénybe az ember. Különösen nagy kihívást jelent kidolgozni ezeket az "új" izmokat.

Mi a helyzet a rúgásokkal - nem jelentenek nehézséget?

Kezdő vagyok a K-1-ben, így valamilyen szinten minden egyfajta nehézséget jelent. A szumóban lehetőség adódik arra, hogy bepillants az ellenfél edzésébe a verseny előtt, a K-1 harcosai azonban szeparáltak, így nem tudhatom, hogyan készül ellenem Bob. Nem tudom, mire számítsak...

Gondolja, hogy a térdei elég erősek a rúgásokhoz?

Nos, legrosszabb esetben azért a pontozásig eljutok... Ha rosszak lennének a térdeim, Önnek akkor is azt mondanám: nagyszerű állapotban vannak!

Van ökölvívói tapasztalata korábbról?

Tizenyegy éves koromban bokszoltam két és fél hetet. Amikor azonban az edzőm kiütött, abbahagytam...
Kapcsolódó cikkek:
 Sapp vs Akebono - most már hivatalos
 Akebono decemberben a K-1-ben debütál
 A K-1 hivatalos játékszabályai
 A K-1 sport története